Restaurante

Restaurantele sunt spatii personalizate in care ospitalitatea, decorul si serviciile trebuie sa exceleze. Pardoselile folosite in astfel de spatii permit amenajarea creativa si originala a acestora astfel incat restaurantul sa transmita mesajele dorite. In functie de design, de coloristica si de tipul spatiului, se poate opta pentru pardoseli in culori si texturi specifice. 

Pardoselile sunt confectionate din materiale speciale, adecvate uzurii intense si permanente care sunt conforme normelor stricte din domeniu. Tipurile de pardoseala amplasate in spatiile restaurantelor trebuie sa prezinte o rezistenta sporita la uzura, inclusiv la traficul cu carucioare sau la reamplasarea de mobilier, sa aiba o functionalitate si o aderenta crescute, sa previna depunerea prafului si sa permita curatarea usoara. In plus, este recomandabil ca acestea sa aiba o continuitate care sa inlature riscul de accidente si sa faciliteze procesul de curatare.

Pardoseala bucatariei unui restaurant trebuie sa intruneasca conditii riguroase de igiena pentru ca mancarea sa fie preparata intr-o curatenie desavarsita si sa usureze procesele desfasurate in spatiul de preparare al mancarii, unde exista anumite fluxuri tehnologice. In plus, trebuie sa aiba o anumita rezistenta pentru a sustine utilajele si echipamentele profesionale, precum si traficul intens. Cele mai folosite pardoseli pentru astfel de zone sunt cele din PVC, rasini epoxidice si poliuretanice si mozaicul.

Pardoselile din PVC au rezistenta la zgariere, abraziune si substante chimice, precum si o suprafata continua si omogena, fiind usor de intretinut. In plus, sunt tratate antifungic si antibacterian si contin particule antiderapante care ii sporesc rezistenta.  Pardoselile din rasini epoxidice si poliuretanice au o buna rezistenta anticoroziva, la solicitari mecanice, grasimi, lichide si alte substante.

Salile de mese sunt de obicei amenajate cu mochete personalizate care confera distinctie restaurantului sau cu dale din PVC cu aspect de parchet, marmura sau alte variante colorate, astfel incat sa se potriveasca cu restul elementelor de decor si sa completeze tematica specifica. Acestea se pot combina pentru a obtine un design original, sunt usor de intretinut, rezistente la uzura, confera o senzatie de caldura, au o capacitate de absorbtie fonica crescuta si sunt potrivite pentru trafic intens.

Solexpert comercializeaza o gama larga de pardoseli pentru amenajarea restaurantelor: covoare PVC, tapet PVC, mocheta rola, mocheta dale, mocheta personalizata, LVT, compartimentari, mana curenta, deck si accesorii.

solutii recomandate