Laboratoare

Laboratoarele sunt spatii in care organizarea riguroasa si igiena sunt conditii esentiale pentru desfasurarea activitatilor, indiferent de tipul lor: laboratoare de cercetare si din sistemul educational – chimie, fizica, biologie, informatica, laboratoare de procesare din industria alimentara sau medicale.

In functie de destinatie, laboratoarele sunt dotate cu aparatura specifica si trebuie sa respecte anumite norme de functionare, de igiena si de organizare, o mare parte dintre ele trebuind sa fie dotate cu pardoseli antibacteriene, antifungice, sa fie rezistente la abraziune, murdarie si la substante chimice.

Tipurile de pardoseli cel mai des intalnite pentru astfel de spatii sunt covoarele PVC, tapetul PVC, pardoseala tehnica, compartimentarile, mocheta dale, LVT, mana curenta si accesoriile specifice.

Covoarele si tapetul PVC sunt elemente frecvent intalnite in amenajarea laboratoarelor, care se remarca prin aspectul lor modern si proprietatile igienice si antibacteriene, prin usurinta procesului de curatare si dezinfectare si prin rezistenta la substante chimice. Au caracteristici conductive, antiderapante si antistatice. Nu au unghiuri drepte la imbinarea cu peretele si nici rosturi in care se strang resturi, inlaturand microbii.

solutii recomandate