Pardoseala exterioara

Sistemul de pardoseli suprainaltate pentru exterior este compus din placi modulare dispuse pe suporti speciali din polipropilena. Ridicarea pardoselii de pe hidroizolatia terasei elimina problema infiltratiilor. Rezistenta sporita a sistemului este data de faptul ca placile nu se sparg, fiind fabricate din material compozit cu ranforsare metalica interioara.

Instalarea se realizeaza rapid, iar timpul de constructie, intretinerea si costurile sunt reduse.

Dimensiunile placilor: 30 x 30 cm sau 60 x 60 cm

Grosime: 20 mm

Rezistenta mecanica la indoire este de peste 3 ori mai ridicata decat cea a lemnului, la aceeasi grosime. Datorita faptului ca profilele sunt colorate in masa, uzura mecanica nu afecteaza aspectul suprafetei, cum se intampla in cazul produselor laminate.

Placile nu trebuie protejate prin vopsire sau lacuire si au garantie pentru actiunea intemperiilor pe o perioada de 5 ani, durata medie de viata depasind insa 15 ani. Cu toate acestea, daca se doreste, materialul compozit poate fi tratat special pentru a putea fi lacuit sau vopsit in functie de dorinta utilizatorului.  Prin procedeele de tratare finala, profilele pot fi embosate cu diferite tipuri de furniruri sau slefuite pentru a se apropia cat mai mult de aspectul lemnului natur.

Prin expunere la temperaturi variate, profilele nu crapa și nu-si modifica semnificativ dimensiunile, coeficientul de dilatare fiind apropiat de cel al aluminiului.

Obiectele confectionate din compozit rezista foarte bine la umiditate, radiatii ultraviolete, mucegaiuri, insecte. Nu se aprind de la o tigara cazuta accidental.

La cerere, profilele de compozit pot fi ignifugate, crescandu-li-se rezistenta la flacara de cateva ori fata de lemnul impregnat.

Deoarece obiectele confectionate din compozit nu au nevoie de niciun fel de intretinere, se economisesc manopera si costurile vopselurilor de protectie.

Nu se pateaza, se spala cu detergent obisnuit sau chiar cu furtunul cu apa.

Aderenta este foarte buna, in special atunci cand suprafata este prevazuta cu rizuri.

Uneltele folosite pentru prelucrarea placilor compozite sunt cele de tamplarie: profilele pot fi usor gaurite sau frezate, debitate cu un simplu ferastrau circular si fixate cu holsuruburi.

Culori disponibile

  • maro deschis
  • maro roscat
  • maro inchis
  • gri

Finisaje

  • embosat
  • periat
  • slefuit

adecvat pentru