Tipuri de mocheta pentru amenajarea unui birou

Biroul tau este fata business-ului tau. Cand iti decorezi biroul, gandeste-te la prima impresie pe care acesta o va face clientilor tai si la ceea ce vrei ca ei sa gandeasca despre biroul si despre afacerea ta atunci cand iti intra pe usa - sa inspire incredere, sa sublinieze imaginea brandului tau, sa promoveze un mediu de lucru sanatos; un birou poate spune orice vrei sa spuna, doar prin intermediul mochetei.

In timp ce ofera posibilitati de design practic nelimitate, mocheta poate actiona suplimentar ca:

  • un filtru al aerului din incapere: mocheta retine particulele de praf si alergenii in structura sa, reducand astfel prezenta lor in aerul respirabil si imbunatatind calitatea aerului din incaperi
  • un agent de economisire a energiei, fiind un excelent izolator termic
  • un izolator fonic, reducand substantial zgomotul de pasi din incaperile in care este instalata

Mocheta buclata

Este cel mai comun tip de mocheta si, desi este extraordinar de rezistenta, nu are finetea si aspectul luxos al mochetei tunse. Gratie rezistentei sale, ramane prima alegere pentru un spatiu cu trafic intens. Cu atat mai mult cu cat modelele disponibile azi au si caracteristici estetice remarcabile.

Mocheta tunsa

Folosita in mod uzual pentru borduri, culorile pline si aspectul luxos al acestui tip de mocheta confera interioarelor in care este instalata un plus de stil si clasa. Mocheta tunsa aduce un fir mai plin, mai fin decat in tesatura buclata si nu prezinta riscul destramarii pe margini.

Mocheta in dale

Buclata sau tunsa, mocheta in dale este o mocheta fixata intr-un strat suport de cauciuc/bitum. Beneficiul primar al acestei mochete este posibilitatea ca dalele sa fie inlocuite una cate una, atunci cand se deterioareaza sau pateaza, fara a fi nevoie sa inlocuiesti toata mocheta.

Este o alegere mai costisitoare, dar de departe cea mai buna alegere pentru un birou sau un spatiu public, datorita extra functionalitatii si rezistentei sale.