Mocheta, pardoseala perfecta

Pardoselile joaca un rol foarte important deoarece reprezinta cea mai mare suprafata dintr-o camera. De aceea, o pardoseala trebuie sa fie durabila, confortabila, si totodata sa ofere un aspect estetic deosebit incaperii in care este montata. Mocheta ofera un plus de imagine camerei sau cladirii in care este amplasata. Mocheta este un tip de pardoseala avantajos si adaptabil.

Mocheta este pardoseala perfecta deoarece prezinta foarte multe avantaje, este disponibila intr-o gama variata de culori, modele, texturi si inaltimi, respectand cerintele celor mai exigenti clienti. Mocheta este o varianta de amenajare a unei incaperi foarte confortabila si practica, fiind ideala pentru spatiile de birouri, hoteluri, restaurante, cluburi.

Folosirea mochetei in aceste spatii are cateva avantaje precum: izolare fonica foarte buna, confort termic sporit, absorbtia zgomotului, modele si culori foarte variate, retinerea prafului si murdariei care pot fi ulterior aspirate. Datorita acestor beneficii, mocheta a inlocuit pardoselile clasice, contribuind la crearea unei atmosfere primitoare.

Avantajele mochetei

  • izolare termica – pardoseala acoperita cu mocheta asigura o izolare termica de 10 ori mai buna decat orice alt tip de finisaj.
  • izolare fonica – mocheta reduce zgomotul produs de pasi sau de scaune. In plus, absoarbe aceste zgomote mult mai bine decat o pardoseala tare.
  • confort si siguranta – mocheta reduce riscul de alunecare si impactul la cazaturi. Exista si modele de mochete care sunt tratate ignifug, astfel incat acestea rezista la foc timp indelungat.
  • mentenanta usoara – mocheta se curata usor prin aspirare. Mocheta de interior este rezistenta la pete, murdarie si ofera o rezistenta optima la uzura.
  • frumusete si utilitate – este disponibila intr-o gama variata de culori, texturi si modele, oferind posibilitatea de a crea spatii unice.

In ceea ce priveste montajul mochetei, acesta este destul de usor de realizat. Pardoseala pe care se lipeste mocheta se curata foarte bine de praf, apoi se aplica adezivul, dupa care urmeaza lipirea mochetei. Dupa montarea mochetei, trebuie sa treceti pe deasupra ei cu o rola de cauciuc incepand din mijloc si insistand in special in zonele din margine. Pentru un montaj corect, trebuie sa tineti cont de aceste sfaturi. Astfel, lucrarea va rezista foarte bine in timp.

Exista pe piata mai multe tipuri de mocheta: mocheta de tip rola, mocheta de tip dale, mocheta personalizata, tunsa sau buclata, fiecare dintre acestea fiind o alegere avantajoasa si practica. Mocheta de tip dale este ideala pentru cladirile de birou sau pentru banci, unde este nevoie de o pardoseala suprainaltata, dar este utila si in gradinite si scoli, fiind extrem de sigura si confortabila. Mocheta personalizata se adapteaza perfect cerintelor unui hotel exclusivist sau ale unei sali de conferinte. Mocheta personalizata este solutia perfecta pentru orice interior cu pretentii, oferind unicitate, confort sporit si senzatia de individualitate.

Mocheta este o pardoseala perfecta ce poate fi instalata in orice spatiu, indiferent de dimensiunea acestuia. Mochetele sunt disponibile in diverse texturi si culori, de la aspectul buclat, la cel de fir taiat, in culori uni sau in diverse combinatii de culori. Orice tip de spatiu acoperit cu mocheta ofera avantajul durabilitatii si al confortului.