Ce calitati trebuie sa intruneasca o mocheta de interior

Ce calitati trebuie sa indeplineasca o mocheta pentru interior?

Mocheta este tipul de pardoseala ideala daca doresti sa adaugi spatiului pe care vrei sa il amenajezi un plus de imagine. O mocheta de interior se preteaza oricarui spatiu: birouri, restaurant, hoteluri, centre comerciale, locuinte si multe altele. Mocheta este utila deoarece are un cost scazut de intretinere, are un risc de alunecare scazut, este usor de montat si se intretine foarte usor.

Datorita acestor calitati, mocheta de interior este aleasa pentru amenajarea majoritatii centrelor comerciale si birourilor. Mocheta de interior are un impact vizual deosebit, indeplinind cerintele estetice ale designului interior.

Principalele elemente care influenteaza alegerea unei mochete sunt materialele din care este confectionata. Poti alege o mocheta personalizata care ofera nu doar confort sporit, ci si unicitate. Mocheta personalizata este considerata ultimul trend in materie de pardoseli, fiind ideala pentru orice interior cu pretentii. Printre structuri si texturi vei gasi o varietate de modele si culori care sa satisfaca toate gusturile. Mocheta personalizata este recomandata pentru hoteluri, birouri si este pretabila la incalzirea prin pardoseala.

Atunci cand alegi o mocheta de interior, trebuie sa iei in calcul si spatiul pentru care este destinata si intensitatea traficului. Astfel, o mocheta dedicata traficului intens este solutia ideala pentru orice zona intens circulata sau tranzitata.

O mocheta trebuie sa fie buna izolatoare fonic, astfel incat sa absoarba zgomotele foarte bine. Pardoselile din textile sunt moi si reduc transmiterea zgomotelor, atat in incaperea in care se afla, cat si in cele alaturate. O mocheta de calitate trebuie sa fie antiderapanta, reducand riscul de alunecare. In comparatie cu alte tipuri de pardoseli, mocheta este cea mai sigura in ceea ce priveste rezistenta la alunecare.

Pe langa aceste calitati, mocheta este ideala pentru persoanele cu alergii. Daca vrei sa alegi o mocheta de dormitor pentru locuinta ta, atunci trebuie sa stii faptul ca aceasta retine praful si alergenii, fiind potrivita pentru persoanele cu alergii si pentru copii. In camerele cu mocheta, exista cu 50% mai putin praf in aer.

O mocheta de calitate te ajuta sa faci economii la costurile de incalzire, deoarece densitatea firelor si stratul de suport retin din caldura. De asemenea, mocheta este usor de montat si de intretinut. In plus, se instaleaza foarte repede si usor, iar intretinerea se face prin aspirare. Mocheta de interior are o rezistenta optima la uzura, murdarie si pete.

Asadar, mocheta respecta preferintele celor mai exigenti clienti, fiind solutia practica pentru amenajarea pardoselilor din spatiile de birouri, restaurante, hoteluri. Pentru birouri unde este necesara instalarea unor pardoseli tehnice suprainaltate, este recomandata mocheta de tip dale, care ofera si o izolare termica si fonica foarte buna.

Prin urmare, utilizarea unei mochete prezinta cateva avantaje, printre care: izolare fonica foarte buna si absorbtia zgomotului, confort termic sporit, modele si culori variate, este antistatica, retinand praful si murdaria care pot fi aspirate usor, ofera rezistenta la alunecare. Datorita acestor avantaje, mocheta a inlocuit pardoselile clasice, creand o atmosfera primitoare si un confort sporit in orice spatiu in care este amplasata.