Avantajele unui covor sau linoleum PVC pentru spitale si clinici medicale

Domeniul institutiilor de sanatate este un domeniu in care este necesara o curatenie impecabila, lucru care determina aplicarea unor reguli stricte in ceea ce priveste tipul de pardoseala potrivit pentru un astfel de spatiu. De regula, se recomanda pentru amenajarea unor astfel de spatii, covoarele PVC sau linoleumul PVC, deoarece sunt usor de curatat si dezinfectat.

Pardoselile din interiorul spitalelor, clinicilor, cabinetelor medicale si ale altor institutii sanitare trebuie sa indeplineasca cateva conditii esentiale: sa nu aiba rosturi, sa fie sigure la mers, usor de curatat si de igienizat, sa fie tratate antibacterian. De aceea, se recomanda covorul PVC antibacterian si antimicrobian, cu rezistenta mare la trafic intens si la abraziune.

Covorul PVC pentru cabinete medicale sau linoleumul medical prezinta o multime de avantaje care il fac foarte cautat in randul pardoselilor din PVC pentru amenajarea unor astfel de spatii:

  • este rezistent la diferiti agenti chimici;
  • este un linoleum antibacterian si antifungic, indeplinind normele din domeniul medical;
  • covorul PVC este antiderapant si antistatic;
  • prezinta o rezistenta deosebita chiar si in cazul contactului cu substante chimice;
  • nu se zgarie si nu se pateaza;
  • este un linoleum pentru trafic intens, astfel incat este alegerea potrivita pentru spatiile intens circulate precum unitatile medicale;
  • are un grad de uzura foarte ridicat;
  • covorul PVC pentru cabinete medicale poate avea proprietati conductive, fiind ideal pentru camerele cu aparatura speciala (sali de operatie);
  • este un bun izolator termic si fonic;
  • se curata foarte usor;
  • covoarele PVC sunt disponibile intr-o gama de culori si de modele foarte variate.

Covoarele PVC sunt produse foarte flexibile si stabile, beneficiind de o montare rapida si usoara. Pe langa aceste calitati, covorul pvc sau linoleumul destinat spatiilor medicale, este foarte modern, greu inflamabil, si reprezinta alternativa ideala la pardoselile clasice.

Un linoleum medical de calitate este elastic, astfel incat, prin aplicarea anumitor tehnici de montaj in scafa, se elimina unghiurile drepte de la colturi si rosturile, locuri greu de curatat unde se aduna bacteriile si mizeria. Covoarele PVC sunt non-absorbante, impermeabile, suporta sudura la cald si ridicarea in scafa pentru o curatare facila.

Pardoseala PVC este o pardoseala moderna, foarte eficienta si utila in unitatile sanitare datorita rezistentei la trafic intens, durabilitatii foarte mari, instalarii si intretinerii usoare. De asemenea, covorul PVC mai beneficiaza de urmatoarele calitati: culoare foarte rezistenta de-a lungul timpului, rezistenta la alunecare si gradul de absorbtie a sunetului.

Covoarele PVC se regasesc in mai multe variante: covor PVC omogen, eterogen, conductiv/disipativ, antiderapant, toate fiind flexibile si de o calitate foarte buna. Covoarele PVC conductive au o rezistenta excelenta la produsele chimice folosite in unitatile medicale si sunt folosite cu precadere in sectiile de terapie intensiva si in blocurile chirugicale. Aceste pardoseli au standarde tehnice foarte ridicate, oferind un plus de confort.

Un covor sau linoleum PVC ramane solutia viabila pentru unitatile medicale in care sunt prioritare rezistenta sporita la igiena, durabilitatea si usurinta in intretinere. De asemenea, covorul PVC este o pardoseala care ofera senzatia de caldura in spatiul in care este instalat.