Unde este bine sa folosesti linoleum antibacterian

Linoleumul este o pardoseala sigura care protejeaza impotriva bacteriilor. Datorita proprietatilor antibacteriene, linoleumul este solutia ideala pentru gradinite, scoli, spitale, laboratoare, cabinete medicale, dar si pentru sali de birouri, sali de conferinte, saloane de cosmetica. Pardoseala din linoleum antibacterian este din ce in ce mai folosita datorita caracteristicilor sale de a impiedica raspandirea microbilor, de a fi antiderapant si de a nu emana compusi organici volatili toxici.

Linoleumul are in structura sa numai materiale naturale, precum uleiul de in, rasina de pin, iuta, lemn si pluta. Linoleumul se afla in topul produselor reciclabile si este o pardoseala ecologica perfecta. Datorita caracteristicilor naturale, linoleumul are o rezistenta exceptionala, este usor de mentinut si este ideal pentru zonele cu trafic intens, mai ales cele din domeniul sanatatii.

Caracteristici linoleum PVC

Linoleumul antibacterian are si proprietati antistatice si este confortabil la atingere. Acesta retine murdaria si bacteriile pana cand este curatat, ceea ce il face pardoseala perfecta pentru spatiile medicale. Modelele de linoleum antibacterian au si rezistenta ridicata la foc.

Linoleumul combina utilitatea cu aspectul, fiind disponibil intr-o gama variata de culori si modele care pot fi adaptate oricarui tip de cladire.

O pardoseala din linoleum antibacterian este rezistenta la trafic intens, de aceea este preferat in scoli, gradinite, spitale, laboratoare si policlinici, unde este nevoie de o pardoseala care sa fie curatata rapid, sa nu se pateze usor si sa reziste echipamentelor grele. Acest tip de podea poate fi insa ideal si pentru birouri sau locuinte.

Linoleumul antibacterian are, de asemenea, si capacitatea de a reduce zgomotul la impact, fiind o alegere potrivita pentru spatiile unde este importanta atenuarea zgomotelor. Pardoseala din linoleum are performante excelente si are o rezistenta superioara la abraziune si chimicale.

Linoleumul este usor de intretinut. Acesta poate fi curatat cu ajutorul unui mop sau aspirator, nu necesita nicio curatare speciala sau detergenti speciali. Linoleumul are o durata de viata lunga si necesita costuri de mentenanta mici.

Pardoseala din linoleum antibacterian nu este doar rezistenta, ci si confortabila, perfect adaptabila oricarui tip de spatiu. Linoleumul este prevazut cu un strat protector impotriva petelor si deteriorarii. Cu toate ca este un material reciclabil, linoleumul isi pastreaza aspectul foarte mult timp. Daca este ingrijit corect, isi pastreaza culorile si aspectul de nou o perioada indelungata de timp. Un linoleum antibacterian mai are si proprietati antiderapante, impiedicand producerea unor accidente.

Datorita caracteristicilor si aspectului pe care le are, linoleumul este perfect pentru orice locatie si orice decor. Dar cele mai importante proprietati ale sale, acelea de a nu permite dezvoltarea microorganismelor si de a fi rezistent la detergenti si substante dezinfectante, fac din linoleum un tip de pardoseala ideala pentru gradinite, scoli sau pentru spatiile din domeniul medical.

Linoleumul antibacterian este o alegere sanatoasa si un mijloc de protectie impotriva microbilor. Zonele intens traficate sunt supuse riscului de a dezvolta microorganisme, de aceea linoleumul este o solutie optima, eficienta si stabila pentru a-i proteja pe cei care il utilizeaza.