Pardoseli interioare din linoleum

Linoleumul este o pardoseala dinamica si interesanta, care devine din ce in de mai des folosita in prezent. Progresele remarcabile ale linoleumului fac din acesta o pardoseala cu o rezistenta exceptionala. Procedeul de obtinere al unui linoleum combina tehnicile vechi cu noile tehnologii, obtinandu-se o pardoseala cu o mentenanta usoara, ideala pentru zonele cu trafic intens.

Montaj linoleum

Avantajele montarii unui linoleum sunt foarte multe. Prezentand calitati antistatice si bacteriostatice, linoleumul este ideal pentru spitale, cabinete medicale, laboratoare, dar si pentru gradinite si scoli, cladiri de birouri, sali de aerobic si fitness, saloane de cosmetica etc. Toate aceste spatii interioare au nevoie de o pardoseala care sa impiedice raspandirea microbilor, sa fie antiderapante si sa nu emane compusi organici volatili toxici. Din aceste motive, pardoseala din linoleum antibacterian este o optiune din ce in ce mai des intalnita.

Linoleumul are si proprietati antistatice si antibacteriene permanente si este confortabil la atingere. Linoleumul are un aspect estetic deosebit si un design elegant, fiind disponibil in diferite nuante si modele. Modelele de linoleum au proprietatea de a retine murdaria si bacteriile pana la momentul curatarii.

Linoleumul prezinta rezistenta la uzura si la greutati, acest lucru depinzand si de calitatea montarii. Foarte important atunci cand montezi un linoleum este ca materialul sa fie lipit pe o suprafata perfect plana, iar racordurile intre fasii si peretii incaperii sa fie efectuate cu cordoane de sudura la cald. In acest fel, linoleumul va avea o durata de viata mare si va indeplini cu succes calitatile antistatice si bacteriostatice indiscutabile pentru care este atat de cunoscut.

O pardoseala din linoleum este ideala pentru scoli, spitale, gradinite, laboratoare si policlinici, deoarece poate fi curatat rapid, nu se pateaza usor, rezista echipamentelor grele si este sanatos. Asadar, linoleumul este o pardoseala preferata atat pentru rezistenta sa la trafic intens, cat si pentru aspectul sau si usurinta in intretinere si curatare. Linoleumul poate fi curatat cu ajutorul unui mop sau al unui aspirator si nu necesita decat intretinere regulata, fara alti detergenti speciali.

Linoleumul prezinta avantajul de a fi usor de instalat, imbunatatind aspectul oricarui tip de incapere. De asemenea, linoleumul este ecologic si natural, fiind confectionat din ulei de in. Linoleumul este foarte rezistent si la umiditate, este un bun izolator termic si fonic si nu permite conducerea curentului electric.

Daca este bine intretinut, un linoleum isi pastreaza aspectul si caracteristicile foarte mult timp, putand oricand sa i se redea stralucirea si aspectul de nou. Linoleumul implica costuri reduse de intretinere, de aceea este perfect pentru orice locatie si orice decor. De asemenea, este o alegere sanatoasa, de protectie in fata microbilor.

Pardoseala din linoleum reprezinta o solutie extraordinara pentru orice tip de spatiu. Linoleumul este confectionat din material natural, 100% biodegradabil, este confortabil si calduros, are proprietati antibacteriene, antistatice, antialergene, este extrem de durabil, este confortabil si absoarbe presiunea, este un bun izolator acustic si termic si este disponibil intr-o gama variata de culori si modele. Astfel, linoleumul indeplineste cu succes o multitudine de caracteristici pe care o pardoseala interioara trebuie sa le aiba.